Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Hotărâri și legislație

Grupul de suport tehnico-științific

HOTĂRÂREA NR. 11 din 13.03.2020

a Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României

Distribuie pe

În temeiul art. 8^2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu Hotărârea nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), Grupul de suport tehnico – științific funcționează ca organism de suport tehnic al Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU), sens în care hotărârile acestuia sunt supuse spre aprobate CNSSU.


În data de 13.03.2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința Grupului de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, urmare a declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a pandemiei de SARS-COV 2 și în continuarea stabilirii de măsuri necesare prevenirii și gestionării acestei infecții.


În cadrul şedinţei au participat reprezentanţi ai MAI (DSU, IGSU şi IGPF), MT, MApN, INBI Matei Balş, STS, INSP, MS, MAE şi MEC, iar în urma dezbaterilor s-a decis propunerea, spre aprobarea CNSSU, a recomandărilor ”Grupului de analiză” anexate, care vizează:
 relațiile personalului Companiei Naționale Poșta Română cu persoanele aflate în autoizolare;

 relațiile echipelor de intervenție (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixă) în interacțiunea cu persoanele aflate în autoizolare;

 relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene;

 definirea termenului de “contact apropiat” al unui caz confirmat;

 aspecte privind planul de continuitate în instituțiile esențiale și infrastructurile critice

 restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri.

Președintele
Grupului de Suport Tehnico-Știinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României
Dr. Raed ARAFAT

 

Descarcă de aici textul complet al Hotărârii.

Distribuie pe