Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Termeni și condiții de utilizare

Distribuie pe

Termenii și Condițiile generale de utilizare stabilesc termenii și condițiile generale de utilizare a site-ului stirioficiale.ro de către potențialii vizitatori sau beneficiari.

“stirioficiale.ro” (în continuare denumit „Site”, „Platformă”, ”stirioficiale.ro”) este o platformă digitală de informare publică, dezvoltată de Asociația Code for Romania (denumită în continuare “Code for Romania”) în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României. 

Informațiile publicate pe stirioficiale.ro reprezintă sursa oficială de informare pentru public și reprezentanții media elaborată în parteneriat cu Guvernului României cu referire la situația în plină desfășurare, cauzată de răspândirea infecției cu COVID-19. Proiectul digital știrioficiale.ro face parte dintr-un ecosistem de mai multe soluții digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit să lupte cu efectele COVID-19 și va funcționa ca punct central de informare despre situația din România.

Asociația Code for Romania este o persoană juridică, având sediul în Mun. București, Piața Alba Iulia nr. 7, bloc I6, etaj 1, ap. 6, înregistrată în registrul special, Partea A, secțiunea I 67/06.07.2016.

Obiectivul Platformei

Obiectivul stirioficiale.ro este de a informa publicul și reprezentanții media cu privire la toate comunicările emise de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României.

  • Site-ul permite abonarea publicului la un serviciu de newsletter, gestionat prin intermediul platformei de e-mailing Mailchimp. Datele din acest formular sunt folosite exclusiv în scopul de a facilita transferul de informații către utilizatorii care doresc acest lucru.

Transmiterea datelor personale către terți

Code for Romania nu transmite datele colectate prin intermediul acestei platforme către terți. Organizația își asumă un angajament de confidențialitate, prin care garantează că datele personale sunt păstrate în siguranță.

Datele pot fi furnizate și către instituții sau autorități publice, precum și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale, ca urmare a unor cereri expres formulate de acestea.

Drepturile tale

În calitate de utilizator al platformei stirioficiale.ro, potrivit Legii nr. 679/2016, precum și, începând cu 25 mai 2018, potrivit Regulamentului General privind protecția datelor, ai următoarele drepturi:

  • Dreptul la informare cu privire la prelucrarea datelor personale de către Code for Romania;
  • Dreptul de acces la datele personale, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
  • Dreptul de intervenție, rectificarea, ștergerea sau portabilitatea datelor personale, la cerere și în mod gratuit;
  • Dreptul de a te adresa Autorității Naționale de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (cu sediul în Bucureşti, sector 1, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, dataprotection.ro) sau justiției, pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege;
  • Dreptul la opoziţie şi procesul decizional individual automatizat;
  • începând cu 25 mai 2018, potrivit Regulamentului general privind protecția datelor, dreptul la restricționarea prelucrării.

Securitate și confidențialitate

Protecția informațiilor în cursul prelucrării datelor tale personale este o preocupare majoră a Code for Romania, de aceea toate datele personale colectate în cursul vizitelor pe stirioficiale.ro sunt prelucrate conform prevederilor legale în vigoare în România. Code for Romania folosește tehnologii de ultimă generație și ia toate măsurile tehnice rezonabile pentru transmiterea și păstrarea datelor personale în condiții de deplină securitate și confidențialitate.

Toate datele personale de pe site sunt stocate și procesate pe servere situate în Uniunea Europeană, ce cad sub incidența legislației europene de protecție a datelor personale. Nicio informație oferită pe acest site nu părăsește teritoriul Uniunii Europene.

Code for Romania se angajează să nu dezvăluie datele personale cu privire la vizitele tale pe stirioficiale.ro, exceptând situațiile legale sau situațiile prezentate în acest document de Termeni și Condiții.

Dacă descoperim un incident cu privire la securitatea datelor personale care prezintă un risc pentru drepturile și libertățile utilizatorilor noștri, vom notifica Autoritatea Națională de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personale în termen de 72 de ore. Dacă incidentul de securitate este de natură să prezinte un risc ridicat pentru drepturile și libertățile tale, vei fi, de asemenea, notificat.

Marca și dreptul de autor

Dreptul de autor pentru toate informațiile existente pe acest site este deținut de Code for Romania în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României. 

  • Este strict interzisă folosirea acestui Site în scopul distrugerii sau alterării lui, a conținutului său a securității acestuia ori pentru discreditarea sau hărțuirea stirioficiale.ro sau a Code for Romania.
  • Code for Romania va aplica toate măsurile de securitate tehnică și organizatorică pentru protejarea datelor asupra cărora deține controlul împotriva oricărei situații de manipulare accidentală sau intenționată, pierdere, distrugere sau împotriva accesului unei persoane neautorizate.

Modificari Termeni și Condiții generale de utilizare Site

"Termenii și Condițiile generale de utilizare" constituie, în întregime, un acord încheiat între dumneavoastră și Code for Romania în privința utilizării stirioficiale.ro

Code for Romania își rezervă dreptul de a revizui și aduce la zi "Termenii și Condițiile generale de utilizare" în orice moment, fără o anunțare sau o acceptare prealabilă a utilizatorilor.

Dacă aveți întrebări cu privire la informațiile cuprinse în această pagină vă rugăm să ne scrieți la adresa contact@code4.ro

Despre Code for Romania

Code for Romania este o organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, înființată în anul 2016, al cărei scop este de a mobiliza tinerii profesioniști din domeniul IT să creeze instrumente digitale care ajută în soluționarea problemelor sociale. Code for Romania este înființată și funcționează în conformitate cu legea română, actul constitutiv și statutul său și codul de conduită.

Contactează Code for Romania

Pentru orice întrebări sau preocupări, precum și pentru exercitarea drepturilor tale legate de prelucrarea datelor personale de către Code for Romania, ne poti contacta la:

Adresa: Piața Alba Iulia nr. 7, bloc I6, etaj 1, ap. 6, mun. București, Romania E-mail: contact@code4.ro