Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Hotărâri și legislație

CNCAV

O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică Pfizer BioNTech a sosit  n țară

O nouă tranșă de vaccin, ce constă în 17.550 doze destinate populației eligibile 12+, de la compania Pfizer BioNTech, au ajuns astăzi pe aeroportul din Otopeni, urmând a fi distribuite la Centrul regional de depozitare Brașov. 

Distribuie pe

Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. 

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 19.494.509 doze destinate populației eligibile 12+ produse de compania Pfizer BioNTech iar 12.776.224 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. 

Distribuie pe