Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Grupul de Comunicare Strategică

Buletin informativ 07.03.2020, ora 17:00

Până astăzi, 7 martie, numărul cazurilor de infectare cu (), pe teritoriul României, a ajuns la 11. Tânăra de 15 ani din Timișoara, confirmată astăzi cu infecție cu , studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, confirmați ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă. 

Distribuie pe

La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile. 

Al doilea caz, confirmat tot astăzi, este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul (). Tânăra de 16 ani, fiică a bărbatului de 40 de ani, nu prezintă simptomele specifice infecției cu COVID-19 (coronavirus).

Tinerele diagnosticate astăzi au fost internate la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Trei dintre cele 11 persoane depistate infectate pe teritoriul României au fost declarate vindecate și externate.

În acest moment, cele 8 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. 

Ceilalți pacienți internați la Timișoara, tinerii în vârstă de 16 ani, precum și pacientul internat la Craiova nu prezintă simptome și au o stare generală bună. 

Pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași prezintă stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră. 

Starea de sănătate a pacienților internați este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel național se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.977 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 809 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 () ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 798 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de , despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.

Rugăm cetățenii să se informeze permanent, să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului.

Distribuie pe