Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Ministerul Afacerilor Externe

Comunicat de presă 20 martie 2020

În continuarea eforturilor întreprinse pentru soluționarea blocajelor care au afectat libera circulație a persoanelor și transportul de mărfuri spre România, ca urmare a închiderii frontierelor de către Ungaria în contextul epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Budapesta, a solicitat astăzi autorităților ungare deschiderea suplimentară a punctelor de trecere a frontierei de la Borș, Cenad și Nădlac 1 pentru transportatorii de marfă având ca destinație România sau care tranzitează România.

Distribuie pe

MAE precizează că, având în vedere evoluțiile recente, măsura adoptată de Ungaria de limitare a tranzitului de marfă printr-un singur punct de frontieră cu România, cel de la Nădlac 2, s-a dovedit insuficientă pentru asigurarea tranzitul de mărfuri, generând astfel blocaje semnificative.

De asemenea, partea română a subliniat că blocajele prezente afectează inclusiv lucrătorii transfrontalieri și a solicitat identificarea unei soluții care să permită continuarea circulației forței de muncă transfrontaliere, fie că este vorba despre cetățenii români cu domiciliul în Ungaria, care își desfășoară activitatea în România, fie de cei provenind din județele din România, aflate la granița cu Ungaria, care au locuri de muncă pe teritoriul ungar și care fac naveta zilnic, aceștia aflându-se în prezent în imposibilitatea continuării activității și riscând să își piardă locurile de muncă.

MAE a amintit, în sprijinul acestor demersuri, liniile directoare ale Comisiei Europene cu privire la managementul frontierelor în vederea protecției sănătății și asigurării disponibilității bunurilor și a serviciilor esențiale, în contextul creat de virusul SARS-CoV-2.

Distribuie pe