Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Ministerul Sănătății

Comunicat de presă 7 aprilie 2020, ora 3:46pm

Ministerul Sănătății și Compania Unifarm SA continuă aprovizionarea cu echipamente medicale și materiale sanitare destinate unităților sanitare în lupta împotriva COVID 19.

Distribuie pe

[3:45 pm, 07/04/2020] Oana Guvern: Astfel, în perioada 6-7 aprilie 2020, Compania Unifarm SA a achiziționat și  a adus în țară mai multe transporturi de  echipamente medicale și produse dezifectante, după cum urmează:

-       2 245 000 măști FFP2 și ochelari de protecție

-       20 000 viziere

-       300 000 combinezoane, din care 200 000 combinezoane speciale utilizate în secțiile de terapie intensivă (ATI)

-       923 000 mănuși latex

-       114 000 mănuși vinil

-       2 000 000 măști chirurgicale cu 3 pliuri

-       36 000 litri dezinfectant pentru suprafețe.


“Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Distribuie pe