Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Beirut-București.
Cetățenii români repatriați nu și-au mai putut prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc și al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente din cele două state pentru obținerea aprobărilor necesare și facilitarea transportului pe cale rutieră a cetățenilor români aflați în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană.
De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în România a 18 cetățeni libanezi, șase cetățeni sirieni, doi cetățeni palestinieni, un cetățean irakian, un cetățean etiopian, membri de familie ai unor cetățeni români sau posesori de permise de ședere în scop profesional sau familial, precum și a unui cetățean francez care s-a deplasat în România în scop profesional.
Totodată, aceste demersuri au permis repatrierea a doi cetățeni bulgari, care și-au continuat deplasarea către statul de destinație.
Cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Beirut, a fost facilitată revenirea în Republica Liban pentru 31 de cetățeni libanezi, care se aflau pe teritoriul României.
Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.