Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Grupul de Comunicare Strategică

Evoluția testelor realizate în perioada 02-15.03.2020

?Autoritățile naționale depun eforturi în mod constant pentru creșterea capacității de testare privind infectarea cu noul tip de coronavirus (COVID – 19).

Distribuie pe

?În acest moment analizele pot fi efectuate în 8 centre medicale, trei în București și câte unul în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța și Craiova.

?În prezent se depun eforturi pentru operaționalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe județe.
În acest sens se desfășoară procesul de instruire a personalului și de achiziție sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor.

?La această dată sunt disponibile la nivel național 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară.
Acestora li se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și 40.000 de teste rapide care au fost achiziționate deja și vor fi distribuite către centre în această săptămână.

Distribuie pe