Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Hotărâri și legislație

Ministerul Sănătății

Comunicat de presa Referitor la cazul de hepatita acuta severa aparut la un copil din Romania

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat pana la data de 21 Aprilie 169 de cazuri de hepatita severa de cauza necunoscuta (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute pana in prezent), inregistrate la copii cu varsta intre 1 luna si 16 ani.

Distribuie pe

Acest cazuri au prezentat insuficienta hepatica, adesea severa, niveluri ridicate ale enzimelor care indica citoliza hepatica si icter. La 74 de cazuri a fost detectata prezenta adenovirusului F41.

Cazul raportat de Romania este al unei fetite in varsta de 5 ani, internata la un spital de specialitate in data de 4 aprilie. Nu a fost detectata nici o infectie virala activa, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabila, primeste medicatie simptomatica si este in continuare spitalizat. Copilul nu a calatorit in strainatate si nu are nici o legatura epidemiologica cu alt caz raportat catre OMS Europa. Raportarea a avut la baza definitia OMS de caz probabil, care se refera la insuficienta hepatica, transaminaze >500 UI si icter la un copil la care nu exista markeri de infectie virala hepatica. 

Facem aceste precizari pentru informarea opiniei publice si pentru a elimina speculatiile care ar putea produce ingrijorare in randul parintilor din Romania. 

Distribuie pe