Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Hotărâri și legislație

Ministerul Sănătății

In seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetita de 5 ani cu Boala Wilson si insuficienta hepatica.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie  din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflata sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. Dupa transplant starea fetitei este stabilă, ea ramanand sub supraveghere in sectia de terapie intensiva 3 de la Institutul Clinic Fundeni.

Distribuie pe

Echipa chirurgicala si de ingrijire a fost compusa din specialisti de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ministerul Sanatatii multumeste pentru colaborare si pentru reusita profesionala celor doua echipe medicale: 

  • De la Institutul Clinic Fundeni

Prof.dr. Vladislav Brașoveanu - seful echipei chirurgicale

Dr.Dragos Zamfirescu

Dr.Ion Barbu

Dr. Alexandru Ristea

Dr. Florin Ichim

Dr. Razvan Lazea

Dr. Ovidiu Magdoiu

Dr. Stefan Andronic

Prof.dr.Dana Tomescu – seful echipei ATI

Conf.dr.Mihai Popescu 

Dr.Alexandra Marcu 

Dr.Mihai Simionescu

 

  • De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu

Conf. Dr.Laura Balanescu

Dr. Dana Malureanu

Dr. Moga Andreea

Dr. Florin Rusu (ATI)

Dr. Alexandru Baetu (ATI) 

 

 

Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se afla in proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric. 

Aceasta presupune indeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant in domeniile resurselor umane, bazei materiale si cele operationale. Colaborarea cu specialistii de la Institutul Clinic Fundeni este esentiala pentru incheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Balanescu a fost desemnata coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric.

Ministerul Sanatatii va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea si functionarea cat mai rapida a acestui Centru, incat in cursul verii sa poata realiza primele transplanturi hepatice la copii din Romania. 

Distribuie pe