Conform deciziei Autorității pentru Digitalizarea României, informațiile cu privire la incidența cazurilor de COVID-19 în România nu se publica în continuare pe platforma stirioficiale.ro odată cu ridicarea stării de alertă pe teritoriul României, iar ultima actualizare a informațiilor a avut loc pe 22 iunie 2022. Arhiva datelor este în continuare disponibilă public. Conținutul acestei platforme este migrat pe covid19.stirioficiale.ro.

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Ultimele informații oficiale

Grupul de Comunicare Strategică

Buletin informativ 07.03.2020, ora 11:00

Pănă astăzi, 7 martie, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (). Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate și externate deja.

Distribuie pe

În acest moment, cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. 

Starea lor de sănătate se prezintă după cum urmează :

Pacienții internați la Timișoara și Craiova nu prezintă simptome și au o stare generală bună. 

Pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași prezintă stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră. 

Ieri, 6 martie, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgență 112, cele mai multe fiind efectuate din Timișoara – 14. De asemenea, în cursul zilei de ieri au fost efectuate 1079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetățenilor. 

Reamintim că cetățenii români din străinătate pot solicita informații la numărul de telefon +4021.320.20.20.

La nivel național se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12927 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu. 

Vă prezentăm situația privind evoluția răspândirii virusului la nivel global și european, situație valabilă pentru data de 6 martie 2020. Astfel, până la această dată au fost raportate 5544 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franța, Germania, Spania și Regatul Unit. 

Distribuie pe